Dva základní šifrovací principy - Kolařík, Miroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
V článku jsou popsány dva základní šifrovací principy: substituce a transpozice. Oba principy jsou demonstrovány na několika jednoduchých příkladech.