Srovnání charakteristik tónového generátoru a zvukové karty PC - Kodejška, Čeněk; Myslivcová, Lenka; Hošek, František; Rouha, Matyáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
V této práci jsme se snažili porovnat voltampérové charakteristiky tónového generátoru a zvukové karty PC jako zdrojů střídavého napětí pro experimenty z fyziky pro 3. ročník gymnázia podle učebnice Elektřina a magnetismus. Zaměřili jsme se na základní parametry obou zdrojů, konkrétně na VA charakteristiky, frekvenční charakteristiky a vhodnost použití při měření kapacity kondenzátoru, frekvenční závislosti kapacitance a induktance, a frekvenční charakteristiky paralelního RLC obvodu. Výsledky měření jsme podrobili statistickým testům, abychom zjistili, jak významně se naměřené hodnoty liší od teoreticky vypočítaných, i jak vzájemně se liší od sebe oba zdroje.