Netradiční experimenty s vázanými oscilátory - Lepil, Oldřich; Kodejška, Čeněk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Rezonanční děje ve vázaných oscilátorech umožňují lépe porozumět přechodu od oscilátoru se soustředěnými parametry k soustavě s rozestřenými parametry, kterou se může šířit mechanická nebo elektromagnetická vlna. Obsahem příspěvku jsou experimenty s mechanickými a elektromagnetickými vázanými oscilátory s použitím měřicího systému Vernier, programu pro videoanalýzu Tracker a prezentace modelů vytvořených programy Modellus 4 a NL5 Circuit Simulator.