Polibky kružnic: Philip Beecroft - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2018)
Článek seznamuje s téměř zapomenutou prací Phillipa Beecrofta z roku 1842. Beecroft zjistil, že čtveřice kružnic, které se navzájem dotýkají v šesti různých bodech, určují duální čtveřici kružnic, jež se navzájem dotýkají ve stejných šesti bodech tak, že každá kružnice z jedné čtveřice protíná kolmo tři kružnice druhé čtveřice v bodech vzájemného dotyku těch tří. Poznatek originálním způsobem využil k odvození významných vztahů mezi poloměry těchto kružnic.