Kroneckerův algoritmus - Honzík, Lukáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Kroneckerův algoritmus byl jedním z prvních algoritmů určených pro rozklad mnohočlenů s celočíselnými koeficienty. Je založen na jednoduché myšlence: Zadaný mnohočlen má být rozložen ve faktory s celočíselnými koeficienty, přičemž platí, že jeho funkční hodnoty v dosazených hodnotách x musí být dělitelné funkčními hodnotami jeho faktorů v bodech x. Vzhledem ke konečnosti množin dělitelů zmíněných funkčních hodnot existuje pouze konečné množství případných faktorů, které je možné z příslušných funkčních hodnot interpolovat, případně je po vyloučení všech možností možné konstatovat, že zadaný mnohočlen je nerozložitelný.