Výsledky českých žáků v šetření TIMSS 2015 - Mandíková, Dana; Tomášek, Vladislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek podává základní informaci o celkových výsledcích českých žáků v matematice a přírodovědě v šetření TIMSS 2015 a o jejich časovém vývoji v uplynulých dvaceti letech. Zmíněny jsou pak i některé postřehy z dotazníkového šetření týkající se podmínek výuky na českých školách a vztahu žáků k matematice a přírodovědě.