Plazmová koule - Ducháček, Petr (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Popis plazmové koule a experimenty, které je možné s ní dělat ve školní výuce. Experimenty zároveň ukazují na princip činnosti plazmové koule.