Fyzika kapalin ve spojení s problémy každodenního života - Holubová, Renata (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
V příspěvku je ukázána aplikace fyziky v každodenním životě na několika příkladech – problematice rozlití kávy u „coffee to go“, vzniku kávových kroužků při vysychání kapek kávy a tzv. Marangoniho efekt, a změně výšky vnímaného zvuku lžíce narážející na dno šálku při míchání nápoje s pěnou.