Užití stochastického grafu ke sčítání aritmeticko-geometrické řady - Tlustý, Pavel; Krech, Ireneusz (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Článek ukazuje čtyři různé možnosti nalezení součtu tzv. aritmeticko-geometrické řady. V literatuře se obvykle uvádějí jen řešení, která se opírají o některá tvrzení z diferenciálního počtu. V příspěvku je navíc podrobně rozebrán i zcela nový přístup využívající vlastností stochastických grafů.