Přepracované vydání učebnice Molekulová fyzika a termika pro gymnázia - Svoboda, Emanuel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2017)
Poznatky z molekulové fyziky a termiky jsou v šestém přepracovaném vydání rozděleny do dvou částí. Učivo fyziky odpovídající požadavkům Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia tvoří učebnici. CD vložené do učebnice obsahuje rozšiřující učivo s 15 náměty, osm teoretických a sedm laboratorních cvičení, historické poznámky, slovníček vybraných fyzikálních pojmů, 11 videozáznamů reálných pokusů a také odkazy na vhodné webové stránky.