Měření hladiny intenzity zvuku ve školním prostředí - Bednář, Vít; Tesař, Jiří; Vochozka, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
V příspěvku jsou nastíněny možnosti měření hladiny intenzity zvuku ve školním prostředí pomocí systémů Vernier a PASCO. Měření bylo provedeno na různých typech škol umístěných v odlišném imisním prostředí, a to na ZŠ a MŠ Lišov, ZŠ Planá nad Lužnicí, Pedagogické fakultě v Českých Budějovicích a jazykové škole v centru Českých Budějovic. Výsledky jsou analyzovány v rámci jednotlivých hodin, v rámci jednotlivých předmětů, ale i mezi danými školami.