Odhady a odhadování v matematice - Odvárko, Oldřich; Robová, Jarmila (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek se zabývá rolí odhadů ve výuce matematiky včetně jejich souvislosti s počítáním zpaměti a zaokrouhlováním číselných výsledků, důraz je kladen na dolní a horní odhady. V článku jsou uvedeny konkrétní příklady, které mohou přispět k rozvíjení dovednosti žáků provádět adekvátní odhady a využívat je v praktických situacích.