O dvou shodných kružnicích - Gergelitsová, Šárka; Holan, Tomáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek ukazuje elementární planimetrická tvrzení, která můžeme objevit v konstrukci, jejímž základem jsou dvě shodné kružnice. Nalezení a důkazy těchto vztahů jsou snadnou aplikací středoškolských planimetrických znalostí.