Bobřík učí informatiku (5. díl – Informace a její reprezentace) - Lessner, Daniel; Vaníček, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek je pátým dílem seriálu článků, popularizujících informatiku na středoškolské úrovni. Informatické soutěže typu Bebras (v češtině pod názvem Bobřík informatiky) představují situační úlohy, rozvíjející informatické myšlení. V pátém dílu seriálu jsou představeny úlohy zabývající se informací a její reprezentací.