Jednoduchý seismograf pro školní použití - Křížová, Michaela; Šlégr, Jan; Váňová, Kamila (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Článek popisuje konstrukci jednoduchého seismografu se zesilovačem, který lze použít k demonstračním účelům (nejen činnosti seismografu, ale i dalších jevů využívaných v technice, jako např. elektromagnetické indukce a brzdění vířivými proudy) i k dlouhodobějšímu sledování zemětřesné aktivity.