Vypařování v experimentech: V hlavní roli váhy - Kácovský, Petr (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Příspěvek popisuje tři experimenty využívající ke kvantitativnímu studiu vypařování kapesní váhy s rozsahem do 200 gramů a citlivostí 0,1 g. Konkrétně jde o snadné určení měrného skupenského tepla varu vody, proměření závislosti rychlosti odpařování lihu na obsahu plochy hladiny a prozkoumání vlivu odstraňování par nad hladinou odpařující se kapaliny na rychlost jejího odpařování.