Modelujeme perpetuum mobile programem Phun - Koreš, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2013)
Perpetuum mobile je sice známý pojem, avšak často se setkáváme s jeho nepochopením. I když jej zákony fyziky vylučují, stále existují lidé, kteří věří v možnost jeho sestrojení. Příspěvek popisuje vybrané návrhy na Perpetuum mobile, včetně jejich realizace v autorském nástroji Phun. V tomto nástroji je možné předvést, že žádný z modelů nebude ani v ideálních podmínkách fungovat.