Učebnice optiky pro gymnázia nově - Lepil, Oldřich (Matematika–Fyzika–Informatika, 2016)
Příspěvek informuje o novém, přepracovaném 5. vydání učebnice Fyzika pro gymnázia. Optika. Jsou uvedeny změny v obsahu a struktuře učebnice. Část výukových materiálů je také na přiloženém CD. Jsou to: rozšiřující učivo, animace fyzikálních jevů, videoexperimenty, obrazové prezentace, historické poznámky a slovníček fyzikálních pojmů.