O záludnosti jedné úlohy z MO - Štěpánková, Hana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek se zabývá úlohou z krajského kola matematické olympiády, ve které se dopustila řada řešitelů špatné úvahy. Poukazuje na to, že každý krok v postupu řešení musí být dobře promyšlen a nesmí být opomenut. A také na to, že za správný výsledek úlohy nemůže být řešiteli MO udělen plný počet bodů, pokud tomu předcházela špatná úvaha.