Čtyřúhelníky pod mikroskopem - Odvárko, Oldřich; Robová, Jarmila (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek se zaměřuje na klasifikace rovnoběžníků a jejich význam pro hlubší pochopení samotného pojmu i jeho jednotlivých speciálních případů. Uvedené postupy klasifikací jsou vhodné pro práci se žáky druhého stupně základní školy, míra využití závisí na úrovni žáků a časových možnostech. Zařazené příklady vedou i k objevování a poznávání čtyřúhelníků, které nejsou rovnoběžníky. Důraz je kladen na hledání souvislostí a vzájemných vazeb mezi čtyřúhelníky.