Kritické jevy naší školské matematiky - Kuřina, František (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek pojednává o některých jevech, které jsou důležité pro zlepšení vyučování matematice. Jsou to např.: počítání zpaměti, porozumění pojmům, interpretace pojmů, konstrukční úlohy v geometrii, kultivace myšlení. Základní roli při zlepšení vyučování hraje ovšem úroveň práce učitele a sociální připravenost žáků.