Člověk a matematika - Trávníček, Stanislav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Matematické vzdělávání neznamená jen řešení rovnic a konstrukci trojúhelníků. Evropská doporučení nás žádají, abychom věnovali pozornost také vlivu matematiky na každodenní život člověka. V článku se uvádějí případy několika takových situací.