Videoprezentace pomocí HTML5 jako modul LMS Moodle - Novák, Milan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek se zabývá využitím videoprezentace jako výukového nástroje s možností univerzální aplikace na mobilní zařízení. Videoprezentace je zde chápána jako webcastingové vysílání v podobě on-demand, tj. na vyžádání. Jako ukázka funkčnosti video prezentací na mobilních zařízeních je předložen jednoduchý modul pro výukový systém Moodle, který umožňuje správu a přehrávání obsahu v podobě videoprezentací a je volně k dispozici.