Opakované úseky posloupnosti - Töpfer, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Další článek ze seriálu úloh matematické olympiády – kategorie P (programování) řeší jednu z úloh školního roku 1986/1987, kdy soutěž kategorie P teprve vznikala. Jedná se o úlohu zaměřenou na hledání opakujících se úseků v posloupnosti čísel. Důležitým kritériem při řešení úlohy je zlepšování časové a prostorové složitosti zvoleného algoritmu. Článek prezentuje zadání úlohy a několik variant řešení ve formě počítačového programu.