O paradoxech spojených s losováním koulí - Tlustý, Pavel; Krech, Ireneusz (Matematika–Fyzika–Informatika, 2015)
Článek diskutuje a porovnává nové možnosti řešení úloh z podmíněné pravděpodobnosti v situacích, kdy zkoumané jevy jsou a nejsou stochasticky nezávislé. Zdánlivý paradox je vyřešen a zdůvodněn pomocí stochastického stromu.