Výsledky českých žáků ve výzkumu PISA 2012 – mírný optimismus - Mandíková, Dana; Palečková, Jana (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Příspěvek informuje o výsledcích českých žáků v mezinárodním výzkumu PISA 2012, který byl zaměřen na matematickou gramotnost. Jsou zde shrnuty výsledky českých žáků v matematice, přírodních vědách a ve čtení a jejich trendy od roku 2000. Uvedeny jsou rozdílné výsledky mezi různými typy škol a některá další zjištění výzkumu.