Rezonance v učivu o střídavých proudech - Lepil, Oldřich; Látal, František (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Rezonance patří k významným poznatkům fyziky a střídavé proudy jsou vhodné pro její výklad. V článku jsou popsány tři způsoby výkladu rezonance v obvodech střídavého proudu. Je to demonstrace s použitím systému Vernier, modelování programem Modellus 4.01 a simulace programem NL5 Circuit Simulator.