Didaktické hry ve výuce fyziky - Pecinová, Lucie; Křížová, Michaela (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
Text představuje tři konkrétní didaktické hry pro výuku fyziky, ověřené na žácích ZŠ, SŠ i studentech učitelství: Divočákovo bludiště pro procvičování převodů jednotek délky, Kvarteto fyzici pro práci s osobnostmi fyziky a jejich objevy a Detektivku, v níž žáci řeší soubor fyzikálních úloh formou pátrání po vrahovi. Autorky popisují pravidla, organizační nároky, možnosti obměn i dostupné šablony a shrnují zpětnou vazbu žáků, podle níž hry zvyšují motivaci, aktivitu a dlouhodobé soustředění ve výuce fyziky.