Měříme přídržnou sílu magnetických fólií - Mysíková, Markéta; Erhartová, Vladimíra; Erhart, Jiří (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
Přídržná síla magnetických fólií je měřena pomocí školního systému Vernier metodou odtrhávání fólie od podložky. Originální magnetická polarizace fólie je dále definovaně měněna na strukturu Halbachova pole jiných period a je sledován vliv na přídržnou sílu fólie. Měření ukazuje, že originální využívaná struktura Halbachova pole u magnetických fólií je optimální v porovnání s námi vytvořenými strukturami magnetických pólů, pokud jde o velikost přídržné síly.