Spřízněné trojúhelníky - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
Dva trojúhelníky nazveme spřízněné, právě když se shodují ve dvou stranách a úhly těmito stranami sevřené se doplňují do přímého úhlu. Článek popisuje vlastnosti takovýchch trojúhelníků a uvádí příklady jejich využití.