O vázaných extrémech funkcí - Hrubý, Dag (Matematika–Fyzika–Informatika, 2025)
V článku jsou řešeny jednodušší úlohy na vázané extrémy funkcí. Při řešení úloh jsou použity metody, které nepoužívají diferenciální počet. Významně je zde využito vlastností diskriminantu kvadratické rovnice.