Modelování a vizualizace fyzikálních polí v QuickFieldu - Růžička, Jan (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
QuickField™ je velice efektivní konečně-prvkový (FEM) programový balík pro simulaci a analýzu dvourozměrných a nově i částečně trojrozměrných fyzikálních úloh založených na elektromagnetickém nebo teplotním poli či na mechanické bázi. Řešenou úlohu lze pomocí balíku QuickField™ řešit též jako sdružený problém. Programový balík QuickField™ předkládá uživateli sadu výpočtových modulů, které mají velice uživatelsky příjemné prostředí modelového editoru, které pracují s nejnovějšími výpočtovými metodami a mají vysoce výkonný postprocessor. V žebříčku kvality a oblíbenosti nabízených, světově významných a rozšířených simulačních programů zaujímá QuickField jedno z nejvyšších míst. Mezi jeho uživatele patří nejen řada předních světových univerzit, ale i NASA a jaderné středisko v Oak Ridge.