O vlastnostech trojúhelníku spjatých s jeho ortocentrem - Leischner, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2024)
Článek se zabývá vlastnostmi trojúhelníku spjatými s jeho ortocentrem. Zaměřuje se na ostroúhlé a tupoúhlé trojúhelníky a představuje několik důležitých vět a jejich důkazů. Obsahuje rovněžpříklady a úlohy k samostatnému procvičení, které ilustrují využití uvedených poznatků a dokázaných vět.