Obsahy rovinných útvarů - Škorpilová, Martina (Matematika–Fyzika–Informatika, 2024)
Článek je věnován výpočtům obsahů rovinných obrazců, které jsou složeny z několika jednodušších geometrických útvarů. Součástí textu jsou řešené úlohy, které mohou být využity ke zpestření hodin matematiky.