GaoKao - Hrubý, Dag (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Článek informuje o národní čínské zkoušce GaoKao . Tato zkouška patří mezi nejnáročnější zkoušky na světě pro středoškolské studenty. V článku jsou uvedeny ukázky úloh z matematiky, které byly zadány v posledních letech. Jedna z úloh je zde vyřešena.