Snadný důkaz obrácené věty k větě Pythagorově - Nájares Romero, José Marcial (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
V této poznámce je prezentován jiný, snadný důkaz obrácené věty k Pythagorově větě. Příspěvek byl inspirován článkem [1], kde je zmíněný důkaz proveden užitím kosinové věty. Zde uvedený důkaz využívá výhradně prostředky učiva matematiky ze základní školy.