O konstrukci n-tých odmocnin kladných reálných čísel - Spíchal, Luděk (Matematika–Fyzika–Informatika, 2023)
Článek se zabývá geometrickou konstrukcí n-té odmocniny reálného čísla využitím zobecněných jednotkových parabol. Důkazy uvedených konstrukcí a doplňující cvičení se opírají o prostředky analytické geometrie na středoškolské úrovni.