Zavedení pomocného prvku – užitečná heuristická strategie - Přibyl, Jiří; Ondrušová, Jiřina (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Tento příspěvek popisuje heuristickou strategii zavedení pomocného prvku a ilustruje ji osmi školskými úlohami. Tyto příklady ukazují efektivitu řešení úlohy danou strategií.