Prostorové analogie dvou planimetrických vět - Švrček, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2014)
Článek se zabývá problematikou analogických tvrzení v rovině a v prostoru, speciálně pak prostorovou analogií Pythagorovy věty (Faulhaberova věta) a dále Thaletovy věty, kterou poprvé popsal významný český matematik Miroslav Fiedler.