Johann Gregor Mendel a pozorování slunečních skvrn - Štefl, Vladimír (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Článek připomíná Mendelovo pozorování slunečních skvrn při příležitosti 200. výročí jeho narození i skutečnost, že se nevěnoval pouze genetice a šlechtění hrachu.