Výuka fyziky s využitím žákovských mentorů - Šmahel, Jaroslav (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Jako učitel matematiky a fyziky pro střední školy stále dokola hledám cestu, jak aktivně zapojit co nejvíce žáků do učebního procesu a jak nenechat ladem pokročilejší výuku těch motivovaných a nadaných. Jednou z cest, kterou v současné době zkouším, je využití tzv. mentorů. V článku jsou shrnuty první výstupy a zkušenosti z praxe.