Z historie výuky infinitezimálního počtu 2 - Hrubý, Dag (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Tento článek je pokračováním práce [1]. První část je věnována vysokoškolským učebnicím matematické analýzy, které byly vydány v letech 1915-1984. Druhá část se zabývá středoškolskými učebnicemi matematiky z období Rakousko-Uherska. Pozornost je také věnována neschválené učebnici, kterou napsal Václav Šimerka a publikaci Infinitesimální počet od Josefa Úlehly. [1] Hrubý, D.: Z historie výuky infinitezimálního počtu. MFI, roč. 30(2021), č. 2, s. 96–105.