K vývoji osciloskopických demonstrací dějů v elektrických obvodech - Lepil, Oldřich (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Příspěvek ukazuje vývoj použití analogového osciloskopu pro demonstrace v učivu elektromagnetismu. Ukázky se týkají učiva o střídavých proudech, kmitání elektromagnetického oscilátoru a přechodných dějů v obvodech s indukčností. U každého příkladu je uveden odkaz na současné možnosti počítačových systémů pro podporu fyzikálních experimentů.