Řešení soustav polynomických rovnic - Polák, Josef (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
Cílem článku je ukázat, že princip obecné metody postupné eliminace neznámých pro řešení nelineárních soustav polynomických rovnic lze vysvětlit na středoškolské úrovni (bez použití pojmů abstraktní algebry). Užití této metody je v článku kreativně ilustrováno na několika vybraných typových příkladech.