Motivační videoexperimenty ve výuce fyziky mikrosvěta - Kufová, Anna; Richterek, Lukáš (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
V tomto článku shrnujeme zkušenosti z vytváření motivačních videí z oblasti fyziky mikrosvěta, jež vznikala v rámci diplomové práce na PřF UP v Olomouci podle témat odpovídající učebnice pro gymnázia a jsou volně dostupná na serveru YouTube. Lze jimi zpestřit běžnou prezenční výuku a mohou žákům pomoci k hlubšímu pochopení základních, někdy abstraktnějších zákonitostí fyziky mikrosvěta.