Mnohočleny v matematických soutěžích - Calábek, Pavel (Matematika–Fyzika–Informatika, 2022)
V článku je uvedeno několik zajímavých příkladů z oblasti mnohočlenů, které mohou být použity v přípravě žáků k matematickým soutěžím. Příklady jsou řešeny pomocí rozkladů dle standardních vzorců, jsou zde také využity věty o dělení mnohočlenů a o jejich rovnosti.